web analytics
Apr 082012
 

Op verschillende sites ben je ongetwijfeld onderstaand filmpje tegengekomen. Het toont een dag uit het leven met de Google-bril op.

Deze bril komt voort uit het nieuwe experiment van Google ‘Project Glass’, afkomstig uit een zeer geheim Google lab. De bril maakt gebruik van de augmented reality technologie. Dat betekent dat er informatie voor je verschijnt, die afhankelijk is van waar je op dat moment (naar) kijkt. Een routebeschrijving wordt bijvoorbeeld zo geprojecteerd en ook beeldtelefonie is mogelijk. Dit alles via de spraakherkenningstechnologie waar de bril gebruik van maakt.

Uiteraard konden de parodie filmpjes niet achterblijven, zo vond ik via Computeridee.nl een filmpje, waarin duidelijk wordt gemaakt hoe de bril gewerkt zou hebben als niet Google, maar Microsoft het experiment gedaan zou hebben.

Daarnaast vond ik op de website van het RTL Nieuws nog twee andere filmpjes.

Al met al een zeer mooi project wat mij betreft. Meer informatie over het project zal vanzelfsprekend op de Google+ pagina verschijen. Vergeet die dus zeker niet te volgen 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(verplicht

(verplicht)